PFM Research i Sverige AB

 

Familjeägt sedan 1999

PFM Research i Sverige AB är en heltäckande leverantör av datainsamlingstjänster. Vi hjälper till att samla in åsikter från kunder, medarbetare och varumärken så att rätt beslut kan fattas.

1999 förvärvade familjen Jönsson PFM Research i Sverige AB som då hade 2 kunder och omsatte drygt 1 Mkr. 24 år senare är företaget ett etablerat undersökningsföretag på den svenska marknaden med 16 fast anställda och en omsättning på 45 Mkr.

Vi är medlem i ESOMAR och följer branschens anvisningar om god undersökningsetik. Vi har högsta kreditrankingen AAA.

Snabbfakta

  • Omsättning 45 Mkr.
  • 16 st. fast anställda.
  • 95 st. CATI-stationer med lika många telefonintervjuare dag och kvällstid.
  • Webbpanel Åsiktsgruppen med telefonrekryterade medlemmar.
  • Yrkespanel Lärarpanelen med lärare och skolledare spridda över hela landet.
  • Levererar i snitt 500 beslutsunderlag per år till beslutsfattare i både näringsliv och offentliga organisationer.

Att göra undersökningar är som att laga mat:
Resultatet blir aldrig bättre än råvarorna.

PFM Research i Sverige AB:s kärnkompetens är datainsamling. Bland våra kunder finns flera av Sveriges mest välrenommerade undersökningsföretag och opinionsinstitut och för dem duger bara data av högsta kvalitet.

Vi har vårt fokus vid kvalitet när det kommer till vår datainsamling. Vi vet att en undersökning alltid måste vara uppbyggd av högsta kvalitet. Om inte, kommer den inte att spegla verkligheten och blir då inte heller det trygga beslutsstöd den var tänkt att vara.

Oavsett vilken typ av undersökning du vill genomföra så ser vi till att du får rätt metod och att urvalen är korrekta och tillförlitliga. Tack vare nästan 25 års erfarenhet och med vår pedantiska kontroll garanterar vi att våra leveranser alltid är av högsta kvalitet.

Hårddata mår bra av mjuka värden

Det finns en uppsjö av olika aktörer inom undersökningsbranschen, och det gäller att vara noggrann när man väljer leverantör. Vi vet att det finns både mjuka och hårda värden som är avgörande för en lyckad undersökning. Att leverera data är inget unikt, men att samla in data med förståelse för att de mjuka värdena gör skillnad i längden, är en del av vår framgång.

Vi har sammanställt vilka framgångsfaktorer som ligger bakom en lyckad undersökning. Läs mer HÄR!

VD Fredrik Jönsson har ordet

Fredrik Jönsson VD Har Ordet PFM Research I Sverige AB

Vi är en trygg partner i turbulenta tider

När vi precis gått igenom en global pandemi utbröt ett krig i Europa som skapat oro och turbulens. Till följd av detta ser vi nu stigande räntor och kostnadsökningar. När omvälvande saker händer i vår omvärld påverkas våra beteenden och vår konsumtion på flera olika plan.

För att behålla konkurrenskraft och positionera ett framgångsrikt företag är det avgörande att basera sina beslut på korrekta beslutsunderlag.

Med genomarbetade strategier som grundar sig på aktuella fakta får man bättre förutsättningar att hantera nästa fas och agera effektivt under rådande omständigheter.

Det finns en uppsjö av olika aktörer inom datainsamlingsbranschen, och det gäller att vara noggrann när man väljer leverantör. Resultatet ska spegla verkligheten och det gör den bara om datan är uppbyggd av högsta kvalitet.

Det finns företag som erbjuder datainsamling och leverans med expressfart, och menar att resultatet kan användas till viktiga och strategiska beslut.

Genom många års erfarenhet har PFM Research i Sverige AB en bred kunskap i hur man genomför en korrekt datainsamling. Vi lämnar inget åt slumpen. Alla våra undersökningar genomförs metodiskt och grundligt. Vi vet att en professionellt genomförd undersökning är ett hantverk med säkra rutiner. Om man vill ha ett pålitligt resultat bör man undvika fartrekord och genvägar.

Metodvalet är en viktig fråga inom branschen just nu och PFM Research i Sverige AB är en heltäckande leverantör av insamlingsmetoder. För att uppnå högsta kvalitet väljer vi den bästa metoden för respektive undersökning. För att öka svarsfrekvensen kan det ibland vara en god idé att kombinera olika metoder.

Under våren har PFM Research i Sverige AB fått förtroendet från både gamla och nya kunder att ta fram viktiga beslutsunderlag i syfte att maximera kundnytta, marknadsinsatser och stärka varumärken. Vi har studerat trender, opinionen och relationer. Genomfört medarbetarstudier och attraktionsmätningar, utvärderat smaker på livsmedel, granskat förpackningsdesign och mycket mer.

Jag är tacksam att vi i denna turbulenta tid få vara en trygg och stabil partner till en lång rad företag i många olika branscher.

En händelserik och spännande höst

När vi är tillbaka efter sommarsemestern väntar en intensiv och spännande höst för oss som datainsamlare. Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige.

PFM Research i Sverige AB har sedan 1999 genomfört hundratusentals telefonintervjuer med svenska väljare för att ta reda på vilket parti de skulle rösta på i riksdagsvalet om det vore val idag. Resultatet av undersökningen har ett stort allmänintresse. Datan analyseras av Sveriges mest välrenommerade undersökningsföretag och opinionsinstitut och presenteras i väljarbarometrar i olika nyhetskanaler.

Det arbete vi genomför inför valet känns betydelsefullt, roligt och högtidligt. Vi är mycket stolta över att vara en del av det viktiga och intressanta arbete som sker inför riksdagsvalet vart fjärde år.

Vi kan redan nu konstatera att höstens projekt är många med både kvalitativa och kvantitativa uppdrag. Vi är en lärande organisation som ständigt arbetar med att förbättra vår verksamhet. Vårt sikte är inställt på att hela tiden öka kundnyttan.

Nu väntar snart en välförtjänt semester och jag vill rikta ett stort tack till er alla som bidragit till ett inspirerande och roligt arbete under första halvan av 2022. Jag ser fram emot många intressanta och lärorika samarbeten under hösten.

Janne Andersson

Vi vill tacka Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll som gästade oss på vår konferens i Båstad.

Janne är född och uppvuxen i Halmstad där PFM Research i Sverige AB har sitt huvudkontor. På ett mycket inspirerande och givande sätt föreläste han om att ett bra lag kännetecknas av att helheten blir så mycket större än delarna. Han betonade vikten av allas olikheter och hur man lyckas att få alla att sträva mot samma mål.

Janne menar att viljan hos individen har en avgörande betydelse för att kunna bygga ett starkt lag. Man måste vilja ställa upp för varandra.

De fyra stöttepelarna i Jannes ledarfilosofi har beskrivits som: tydlighet, delaktighet, prestigelöshet och utvärdering.

Stort tack Janne för en mycket lärorik och intressant föreläsning. Dina idéer om gruppdynamik och ledarskap är mycket inspirerande.

Summerar året som gått

Vi är mycket glada över att vi under 2021 har fått välkomna flera nya kunder från olika branscher. Varje kund tillför nya perspektiv och önskemål, vilket gör att vi hela tiden får anledning att utvecklas.

Enligt vår årliga kundundersökning är 90% av våra befintliga kunder nöjda med oss som samarbetspartner. Ett resultat som speglar att vi alltid arbetar med kunden i fokus. Genom att tänka långsiktigt i våra kundrelationer hoppas vi tillsammans med våra kunder kunna utveckla och hitta nya vägar som gör undersökningarna ännu bättre.

Under sommaren utökade vi kontorsytan i Halmstad. Vi har fått fler CATI-stationer, nya kontor och större gemensamma utrymmen. Vi står nu väl rustade inför kommande valår. Vi har sedan 1999 genomfört hundratusentals telefonintervjuer med svenska väljare för att ta reda på vilket parti de skulle rösta på i riksdagsvalet om det vore val idag. Datan analyseras av Sveriges mest välrenommerade undersökningsföretag och opinionsinstitut och presenteras i väljarbarometrar i olika nyhetskanaler. Vi är mycket stolta över att vara en del av det viktiga och intressanta arbete som sker inför riksdagsvalet vart fjärde år.

Under hösten har vi anställt en HR/Personalansvarig som är ett viktigt tillskott i vår organisation.

Under året har Lärarpanelen som är en del av PFM Research i Sverige AB ökat i geografisk räckvidd och har ett nytt rekordhögt medlemsantal. Inte sedan starten 2013 har panelen haft så stor tillströmning av nya medlemmar under en och samma period. Panelen består av en samling av alla viktiga aktörer inom utbildningsområdet, spridda över hela landet. Vi är nu väl förberedda att genomföra många högkvalitativa undersökningar med anställda inom skolvärlden.

Jag vill även passa på att slå ett slag för vår konsumentpanel Åsiktsgruppen. För att säkerställa högsta kvalité på panelen är alla våra medlemmar slumpmässigt rekryterade via telefon.

PFM Research i Sverige AB ska fortsatt vara den bästa och mest pålitliga partnern för datainsamling. Vi ska fortsätta att leverera högkvalitativa data för långsiktig tillväxt både för oss och våra kunder. Jag ser fram emot många nya roliga uppdrag under kommande år.

Jag vill passa på att tacka er alla kunder, samarbetspartners och medarbetare för ett gott samarbete under året och önska er en God Jul och Gott Nytt År.

Ser fram emot 2021

År 2020 börjar att gå mot sitt slut, ett annorlunda år på många sätt och vis. Jag vill tacka alla våra kunder som gett oss förtroendet att genomföra många uppdrag. Vi har som företag lärt oss mycket under året och ser fram emot nästa år då vi tar nya steg i vår spännande tillväxtresa.

Jag vill även passa på att tacka våra duktiga medarbeta på PFM Research i Sverige AB. Det är tack vare er som vår verksamhet har fungerat så bra under detta år.

Jag önskar er alla, både kunder, samarbetspartnerns och medarbetare en God Jul och ett Gott Nytt År. Jag hoppas att ni alla får vara friska. Håll i – Håll ut – Håll avstånd!

Välkommen 2020

Vi blickar tillbaka på 2019, ett år där vi gläder oss åt att ha jobbat med många företag och organisationer som tillsammans med oss utvecklat sina verksamheter. Under året har vi genomfört cirka 500 projekt och således levererat lika många beslutsunderlag i Norden och hela Europa. Tack allesammans för ett gott samarbete!

Hösten 2019 präglades av skriverier om branschkollegor som inte skötte sig och artiklar om metoder som inte fungerar. Trenden visar att framtidens undersökningar kommer att kombineras av flera insamlingsmetoder. Vi känner oss trygga i att kunna möta framtidens behov på ett tillfredsställande sätt då vi både har en egen konsumentwebbpanel och en yrkespanel (lärare), samt en CATI-central med 90 platser för undersökningar med både B2B och B2C.

Slumpmässiga urval utgör fortfarande grunden för oss att kunna leverera högsta kvalitet på våra undersökningar. Ju högre svarsfrekvens i undersökningarna desto bättre kvalitet. Något som vi ständigt arbetar med för att kunna förbättra och utveckla.

Under hösten flyttade vi till nya lokaler i Åre och expanderade genom att utöka vårt kontorslandskap i Halmstad. Vi står nu väl rustade för nya spännande uppdrag under detta år.

Anna Zetterberg

Vi startade det nya året med en kick-off för våra anställda. Under två dagar summerade vi 2019 och satte upp nya spännande mål för hur vi ska kunna fortsätta leverera beslutsunderlag av högsta kvalitet.

Anna Zetterberg, prestations- och motivationskonsult, gästade oss och föreläste om hur vi kan bli bättre på att ta hand om och styra vår hjärnkraft.

Hon lärde oss om hur vi ska jobba smartare och må bra. Hon förklarade vad stress egentligen är och hur den kan vändas till en positiv kraft.

Kick-offen gav hela företaget en inspirerande start på 2020.

År 2019 – Grattis till oss!

Samma år som TV4 avslutade sin succéserie Tre Kronor, Manchester United vinner en trippel och Charlotte Perrelli (då Nilsson) tog hem Eurovision Song Contest med ”Take me to your heaven”, tog familjen Jönsson över det två kunder stora företaget PFM Research i Sverige AB.

20 år senare är vi en väletablerad leverantör av datainsamlingstjänster på den svenska marknaden med 13 fast anställda och med en omsättning som överstiger 34 Mkr.

Nyckeln till framgång

Jag är övertygad om att vår framgång beror på vårt konstanta kvalitetsfokus, ackompanjerat av ett gott rykte och goda relationer med våra kunder. Våra interna styrkor som bidrar till vår framgång ligger i kompetensutveckling, stark sammanhållning, gott samarbete, prestigelöshet och en tro på att alla är lika viktiga, oavsett roll.

Jonas Eriksson

Jag vill tacka Jonas Eriksson, Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare, som gästade oss på vår konferens i Åre. Han föreläste om entreprenörskap och ledarskap i näringslivet. Han berättade om beslutsfattande i pressade situationer och hur han klarade pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV tittare tyckte att han gjort fel.

Han berättade om sina möten med världens största fotbollsstjärnor såsom Messi, Zlatan och Ronaldo, och hur han hanterade deras egon. Han visade likheter med hur man som chef (domare) får sina anställda (spelarna) att acceptera tagna beslut.

Under sitt föredrag poängterade Jonas hur viktigt det är att tillåta oss att lära och lita på varandra samt att fläta samman ny och gammal kompetens.

Föreläsningen gav oss alla på företaget en inspirerande start på jubileumsåret 2019. Stort tack Jonas för en mycket intressant, givande och underhållande stund.

keyboard_arrow_up